10 έξυπνες συμβουλές για τη φροντίδα των ποδιών σου για το Χειμώνα.

Τα πόδια ταλαιπωρούνται εξίσου κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Ο οργανισμός έχει ως στόχο να προστατέψει τα ζωτικά μας όργανα και η θερμότητα μεταφέρεται από τα άκρα προς τα όργανα. Έτσι, τα πόδια «θυσιάζονται» για να διατηρηθεί η θερμοκρασία ζωτικών οργάνων σταθερή, όπως της καρδιάς! Αυτό οδηγεί σε αφυδάτωση στο δέρμα των ποδιών και σκασίματα. Και ενώ θεωρητικά, τα πόδια φαίνονται προστατευμένα μέσα στις κάλτσες και στα παπούτσια, στην πραγματικότητα όμως, η μειωμένη κίνηση των ποδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε συνδυασμό με την πίεση από τα παπούτσια, καθιστά ακόμη χειρότερη την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα.  Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν και να είναι υγιή αυτόν τον χειμώνα και έτοιμα για τους καλοκαιρινούς μήνες! 

1. Διατηρήστε τα πόδια σας ζεστά και αποφύγετε να φοράτε βρεγμένα ή/και νωπά υποδήματα. Αν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα, όπως κακοσμία, νωπά υποδήματα λόγω εφίδρωσης προτιμήστε να φοράτε υποδήματα και κάλτσες από οργανικό βαμβάκι (Δείτε τα οφέλη των βαμβακερών παντοφλών εδώ). 

2. Φροντίστε για την καθημερινή υγιεινή των ποδιών σας. Κρατάει μακριά τις μυκητιασικές λοιμώξεις και τις μυρωδιές. 

winter treatment for legs
winter treatment for legs

3.Κάντε σύντομο και όχι πολύ ζεστό μπάνιο/ντουζ. Τα ζεστό νερό μπορεί να έχει μια υπέροχη αίσθηση το χειμώνα, αλλά στην πραγματικότητα στεγνώνουν και αφυδατώνουν το δέρμα. 

4. Χρησιμοποιείστε τη ράσπα για τα πόδια κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Επωφελειθείτε τη χρήση του ζεστού νερού που έχει μαλακώσει ήδη τα πόδια σας και περάστε απαλά με τη ράσπα τα σημεία στα πόδια σας όπου υπάρχουν σκληρύνσεις. Μπορείτε να τη ζρησιμοποιείτε κάθε φορά που κάνετε ντουζ ή μπάνιο, αρκεί να την χρησιμοποιείται χωρίς πολύ πίεση για αποφυγή τραυματισμών. 

5. Κρατήστε τα πόδια σας ενυδατωμένα. Για πιο βαθιά και ολοκληρωμένη ενυδάτωση των ποδιών σας προτιμήστε κρέμες με ουρία. Η κρέμα με ουρία εγγυάται εντατική ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος μετά το μπάνιο. Για τις έντονα σκασμένες φτέρνες και το ξηρό δέρμα των ποδιών συνιστούμε κρέμα ποδιών με ουρία. Η συστηματική χρήση ενυδατώνει τα πόδια και αποκαθιστά την απαλότητα του δέρματος, αποτρέποντας το μελλοντικό σκάσιμο.

6. Επενδύστε στα ποδόλουτρα με αιθέρια έλαια ή φαρμακευτικά προϊόντα ειδικά για ποδόλουτρα. Μετά από μια κουραστική μέρα το ποδόλουτρο θα ανακουφίσει και θα ξεκουράσει τα πόδια σας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην επαναφορά της σωστής κυκλοφορίας και στην ενυδάτωση και απολέπιση του δέρματος. 

7. Κρατήστε τα νύχια των ποδιών σας κομμένα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραύματος στα νύχια των ποδιών (όπως τα νύχια που έχουν μπει μέσα) καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

8. Προτιμήστε υποδήματα που να ταιριάζουν στο πόδι σας και να είναι άνετα. Τα πολύ στενά υποδήματα μπορούνα να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων στα κάτω άκρα όπως, κότσι, είσφρυση όνυχος κ.α. 

9. Χρησιμοποιείστε λαδάκι επωνυχίων (πετσάκια) τακτικά ακόμα και αν έχετε επισκεπτεί τεχνήτρια νυχιών, Τα λάδια επωνυχίων είναι σχεδιασμένα για βαθιά ενυδάτωση και προστασία του επωνυχίου και των φυσικών νυχιών.

10. Μην διστάσετε να επισκεπτείτε κάποια τεχνήτρια νυχιών – ποδολόγο για πιο ολοκληρωμένη θεραπεία ποδιών βασισμένη στις δικές σας ανάγκες. 

Δεν υπάρχουν άλλα άρθρα