Βαμβακερές παντόφλες: Ποιά τα οφέλη;

Είναι γεγονός ότι το πόδι είναι ένα από τα μέρη του ανθρώπινου σώματος, όπου υπάρχουν ιδρωτοποιοί αδένες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση, για διάφορους λόγους, να ιδρώνουν είτε περισσότερο είτε λιγότερο, αλλά σε γενικά πλαίσια στα πόδια μας πάντα υπάρχει ένα ποσοστό υγρασίας. Το πιο συχνό παράπονο σχετικά με το συγκεκριμένο μέρος του σώματος είναι η κακοσμία, η υπερβολική εφίδρωση και η ευαισθησία. Συχνά αυτά τα τρία συνδέονται και μεταξύ τους. Ένα ακόμα είναι οι μύκητες των ποδιών. Οι συνθήκες που αρέσουν περισσότερο στους μύκητες είναι όταν το δέρμα είναι ζεστό και υγρό. Ειδικά το καλοκαίρι, όταν αναγκαζόμαστε να φοράμε παπούτσια όλη την ημέρα το πόδι μας ζεσταίνεται, ιδρώνει, παραμένει υγρό και οι μύκητες κάνουν πάρτι.

Βαμβακερές παντόφλες 

Το βαμβάκι σαν υλικό προτείνεται από την πλειοψηφία των ποδολόγων και δερματολόγων να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν αποκλειστικά σαν υλικό σε κάλτσες. Όπως και με τις βαμβακέρες κάλτσες έτσι και με τις παντόφλες, το πόδι αναπνέει σωστά, η υγρασία δεν εγκλωβίζεται και οι μύκητες δεν ευημερούν. 

Θα λέγαμε λοιπόν ότι οι βαμβακερές παντόφλες είναι:

  • Φιλικές με το δέρμα και δεν προκαλούν ερεθισμούς, όσο ευαίσθητο και αν είναι το δέρμα
  • Υπο-αλλεργικές
  • Αντι-μικροβιακές
  • Απορροφούν την υγρασία
  • Στεγνώνουν γρήγορα
  • Δεν μυρίζουν καθώς στεγνώνουν γρήγορα

Τι υλικά χρησιμοποιούμε εμείς;

Η Amaryllis Slippers χρησιμοποιεί σαν πρώτη βασική της ύλη χρησιμοποιεί το οργανικό βαμβάκι, το οποίο προσφέρει και διαθέτει ορισμένα περισσότερα οφέλη από το συμβατικό. 

Το βιολογικά καλλιεργούμενο βαμβάκι καλλιεργείται σε ειδικές εκτάσεις, από καλλιεργητές που χρησιμοποιούν τεχνικές με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από ό,τι το συμβατικά καλλιεργούμενο βαμβάκι. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι για την παραγωγή του δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και φυτοφαρμακα που αποδεδειγμένα βλάπτουν το υπέδαφος. Επίσης, γίνεται τακτικός έλεγχος της ποιότητας του νερού και προωθούνται οι αρχές της εξοικονόμησης ενέργειας, της βιοποικιλότητας και του υγιούς εδάφους.

Αντίθετα, το συμβατικό βαμβάκι, συνήθως παράγεται με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων σπόρων και συνθετικών φυτοφαρμάκων που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση απόδοσης της καλλιέργειας. Υπολογίζεται ότι οι καλλιεργητές συμβατικού βαμβακού χρησιμοποιούν ετησίως φυτοφάρμακα αξίας μεγαλύτερης από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας την καλλιέργεια του μια από τις πλέον τοξικές. Επιπλέον, η καλλιέργεια βαμβακιού έχει υψηλές απαιτήσεις σε νερό, με 400 εκατομμύρια τόνους νερού να καταναλώνονται ετησίως, μόνο στο στάδιο της καλλιέργιας

Πως τις φροντιζουμε;

Οι παντόφλες της εταιρίας μας, πέρα από το πλύσιμο στο χέρι, μπορούν να μπουν και στο πλυντήριο στους 30º χωρίς στύψιμο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! 

Αντενδεικνειται η εκετνής έκθεση στον ήλιο, οι πλύσεις σε υψηλες θερμοκρασίες και στροφες, καθώς μπορούν να καταστρέψουν το υλικό!!

cinderella-glass-slipper

H ιστορία των Παντοφλών

Οι παντόφλες ή τα υποδήματα τύπου mule είναι από τα παλαιότερα παπούτσια που είναι γνωστό ότι έχουν φορεθεί στους προϊστορικούς χρόνους. Το όνομα πιστεύεται ότι

Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχουν άλλα άρθρα